MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den norske public service-station NRK lukker 1. juni sin nyhedsafdelings Facebook-side ned, skriver Journalisten baseret på en artikel fra Morgenbladet.

”Vi kan se, at den offentlige samtale skabt gennem Facebook har begrænset værdi. Man kan spørge sig selv, hvilke positive værdier kommentarfelterne tilfører det norske samfund,” siger Espen Olsen, nyhedsredaktør i NRK.

Han tilføjer, at udlugningen af kommentarer, der bryder med mediets debatregler, er omkostningstung, og at de ressourcer er bedre brugt på brugerinddragelser via andre kanaler eller platforme.

NRK dropper imidlertid ikke Facebook, men vil skære ned på antallet af konti og opslag på det sociale medie, fremgår det.

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs