MediaWatch

Elon Musk giver ultimatum for at Twitter-handlen kan fortsætte

Twitter-aktien fortsætter rutchetur, efter den sydafrikanske rigmand på Twitter forlanger opgørelse over fake-profiler på det sociale medie.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Tesla-topchefen Elon Musk har meldt ud i et tweet tirsdag formiddag, at købsaftalen med det sociale medie på 44 mia. dollar er sat midlertidigt på hold, indtil Twitter kan bevise proportionerne af fake-profiler stemmer overens med det, som selskabet tidligere har oplyst.

Det fremgår af Bloomberg News.

Elon Musk er nemlig af den overbevisning, at Twitters påstand om mindre end 5 pct. fake-profiler er noget lavt sat. Han vurderer derimod, at der er tale om mindst 20 pct. fake-profiler.

Han tweeter samtidig, at hans tilbud på 44 mia. dollar var betinget af, at det sociale medies indberetning til den amerikanske børsmyndighed SEC var korrekt.

Han påpeger, at Twitters administrerende direktør offentligt har nægtet at præsentere beviser for påstanden om mindre end 5 pct. fake-profiler, og indtil sådanne beviser kommer for dagen har Elon Musk meddelt, at handlen ikke kan fortsætte.

Twitter aktien falder 2,81 pct. til 37,39 dollar i formarkedet.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs