MediaWatch

Twitter-aktien rasler ned efter Musks købs-pause

På seks børsdage er en Twitter-aktie faldet fra 50,36 til 40,72 dollar - samlet 19,2 pct.

Foto: CHRIS DELMAS/AFP/Ritzau Scanpix

Twitter-aktien faldt fredag på børsen i New York. Da markedet lukkede var aktien faldet 9,7 pct. til 40,72 dollar. Dermed var sjette børsdag i træk med fald. Torsdag i forrige uge kostede en Twitter-aktie 50,36 dollar og er dem samlet faldet 19,2 pct. det seneste seks børsdage.

Fredag inden børstid satte Elon Musks sit køb af Twitter på pause, skrev han på det sociale medie.

Musk henviser til en artikel, der handler om, at Twitter har estimeret, at falske profiler udgør mindre end fem pct. af de daglige brugere på mediet. Estimatet dækker over aktiviteten i første kvartal i 2022. I den periode har der været 229 mio. brugere på mediet.

Twitter har tidligere oplyst, at selskabet ser flere udfordringer, før handlen med Musk kan endelig lukkes. Det handler blandt andet om, hvorvidt annoncører vil fortsætte med at bruge penge på Twitter.

Musk har tidligere sagt, at en af hans prioriteter vil være at fjerne såkaldte ”spambots” fra Twitter. Spambots kan beskrives som profiler, der ikke bruges til normalt brug af en person, men som i stedet kun ønsker at sprede et budskab om et eller andet - også kendt som spam.

”Twitter-handel midlertidigt sat på pause og afventer detaljer, der kan understøtte beregninger, der viser, at falske profiler faktisk repræsenterer mindre end fem pct. af brugerne,” skriver Musk i sit tweet.

Det var på forhånd ventet, at aktien ville falde, men det ser ud til, at faldet er lidt mindre end ventet.

Nogle få timer før åbningen fredag, lå aktien til et fald på 16 pct.

Det er lidt mindre end tre uger siden, at det kom frem, at Musk og Twitter havde indgået en købsaftale. Aftalen betød, at Musk ville købe Twitter for en pris på mere end 300 mia. kr.

Nu er der så med tweetet fra Musk skabt usikkerhed om den store aftale.

Det er dog ikke sikkert, om han i sidste ende kan ende med at trække sig helt fra handlen. Det vurderer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

”Det kan godt blive svært, hvis det er sådan, at han allerede har afgivet et pligtmæssigt tilbud.”

”For inden han har gjort det, så har han skullet se på, hvad det er for nogle forudsætninger, der ligger til grund.”

”Og hvis han ikke har undersøgt det ordentligt, så har han svært ved at trække sig igen,” siger Jacob Pedersen.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs