MediaWatch

Musk lufter mulighed for at fjerne Trumps Twitter-forbud

Elon Musk er klar til at byde Donald Trump tilbage til Twitter. Trump har selv tidligere afvist et comeback.

Den forhenværende amerikanske præsident kan være på vej tilbage til Twitter, hvis Elon Musks køb af det sociale medie går igennem. | Foto: @realDonaldTrump/VIA REUTERS / X80001

Elon Musk, der har indgået en aftale om at købe Twitter, er klar til at fjerne det sociale medies blokering af ekspræsident Donald Trump.

Det siger han tirsdag på en konference arrangeret af Financial Times.

”Jeg ville trække den permanente blokering tilbage,” siger Elon Musk.

Der har tidligere været meldinger om, at Musk måske ville fjerne forbuddet mod Trump. Den tidligere amerikanske præsident har dog samtidig selv sagt, at han ikke har nogen interesse i at vende tilbage til Twitter.

Elon Musk indgik i slutningen af april en aftale om at købe Twitter for 44 milliarder dollar - svarende til over 300 milliarder kroner.

Købet mangler stadig at blive godkendt af aktionærer og tilsynsmyndigheder.

50-årige Musk er verdens rigeste mand og mest kendt for at stå bag elbilgiganten Tesla og rumfartsselskabet SpaceX.

Hans formue er ifølge erhvervsmagasinet Forbes’ seneste opgørelse på 241,3 milliarder dollar - svarende til cirka 1706 milliarder kroner.

Elon Musk har tidligere omtalt sig selv som ytringsfrihedsfundamentalist.

”Jeg mener ikke, at det var rigtigt at blokere Donald Trump,” siger Musk.

”Jeg mener, at det var en fejl, fordi det fremmedgjorde en stor del af landet, og det resulterede ikke i, at Donald Trump ikke havde en stemme,” lyder det.

Trump blev blokeret fra Twitter og flere andre online platforme, efter at flere af hans tilhængere angreb kongresbygningen i Washington 6. januar.

Tilhængerne menes i høj grad at have været inspireret til oprøret på grund af Donald Trumps tweets i tiden umiddelbart op til 6. januar.

Elon Musk siger tirsdag, at han og Twitter-stifter Jack Dorsey er enige om, at permanente blokeringer fra Twitter skal være sjældne.

”Det betyder dog ikke, at alle bare kan sige, hvad de har lyst til.”

”Hvis de siger noget ulovligt eller noget andet destruktivt for verden, så skal man måske have en pause, en midlertidig blokering, eller det bestemte tweet skal gøres usynligt eller nå ud til en begrænset skare,” lyder det fra Musk.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs