MediaWatch

Twitter stopper for ansættelser og fyrer to direktører før Musks køb

Twitter har ikke nået sine salgsmål og vil barbere omkostninger som følge.

Tesla-ejer Elon Musk er ved at købe Twitter. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Det sociale medie Twitter, der for 44 mia. dollar er ved at blive opkøbt af verdens rigeste person, Elon Musk, har torsdag ifølge Bloomberg News meldt ud, at selskabet ikke vil ansætte yderligere medarbejdere før overtagelsen er gennemført.

Beslutningen, der skal reducere omkostningerne, mens koncernens situation er usikker, betyder også, at flere tidligere tilbud om ansættelse vil blive trukket tilbage. Desuden vil Twitter spare på andre områder, herunder markedsføring, rejser og konsulentydelser.

”I begyndelsen af pandemien i 2020 blev beslutningen om at investere aggressivt for at levere stor vækst i publikummet og salget taget, men som selskab har vi ikke ramt de mellemliggende milepæle, som skaber tillid til de mål,” skriver topchef Parag Agrawal i et memo til medarbejderne.

Samtidig har Agrawal rystet posen og bedt to direktører forlade Twitter. Der er tale om Kayvon Beykpour, chef for forbrugerprodukter, og Bruce Falck, der er salgschef.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs