MediaWatch

EU vil implementere gebyr for techgiganterne i Europa

EU ønsker, at online-platforme med over 45 mio. månedlige brugere i EU fremover skal betale et årligt gebyr til unionen. Det vil kunne indbringe EU et trecifret millionbeløb årligt, melder Reuters.

Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Et nyt EU-forslag vil have techgiganterne i Europa til i fremtiden at lægge et gebyr hos EU, skriver Reuters, der har fået indsigt i et dokument, der beskriver forslaget.

Konkret er der tale om 0,1 pct. af virksomhedernes årlige overskud, og gebyret skal bruges til at finansiere unionens supervision af de selvsamme virksomheder, der betaler gebyret, og ifølge Reuters gælder det platforme, som har over 45 mio. månedlige brugere i EU.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs