MediaWatch

Politikens chefredaktør siger undskyld til kvinder fra Metoo-dokumentar

Anne Mette Svane, chefredaktør hos Politiken, erkender, at avisen begik en fejl ved ikke at give kilderne nok tid til at svare i en artikel om Jes Dorph-Petersen.

Chefredaktør på Politiken, Anne Mette Svane, undskylder til de tidligere tv-journalister Therese Philipsen og Louise Degn. | Foto: Carsten Snejbjerg

Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, står ved avisens journalistik omhandlende to konkrete sager om sexisme, men erkender, at man begik en fejl i håndteringen af to kvinders udsagn, det skriver Politiken.

Undskyldningen fra chefredaktøren kommer i kølvandet af, at dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen" er blevet vist.

MediaWatch skrev således for nyligt, at to af de kvinder, som står frem i dokumentaren, retter kritik mod Politiken for en artikel om fyringen af TV 2-vært Jes Dorph-Petersen som følge af beskyldninger om seksuelle krænkelser.

Ifølge kvinderne, de tidligere tv-journalister Therese Philipsen og Louise Degn - har Politiken udeladt centrale detaljer i artiklen, ligesom de kritiserer kun at have haft ét døgn til at svare på Politikens henvendelse.

Og til Politiken siger Anne Mette Svane altså nu:

"Ja, det var en fejl, at kvinderne ikke fik længere tid til at svare."

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Efter #metoo-samtaler: Politiken har givet advarsler i en håndfuld sager

Politiken dropper ordet "sexdømt" efter kritik 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs