MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

To af de kvinder, som står frem i dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen" på Discovery, retter kritik mod Politiken for en artikel om fyringen af TV 2-vært Jes Dorph-Petersen som følge af beskyldninger om seksuelle krænkelser. Det skriver Information, som har bidraget til en del af researchen til dokumentaren.

Politiken omtalte i januar de to kvinder Louise Degn og Therese Philipsen under pseudonym efter at have læst kvindernes beretninger via et referat fra advokatundersøgelse af krænkelser på TV 2 - men ifølge kvinderne har Politiken udeladt centrale detaljer i artiklen, ligesom de kritiserer kun at have haft ét døgn til at svare på Politikens henvendelse.

"Den tager slet ikke de vigtigste pointer med fra det, der var i min indberetning. Hvis man skal tage min fortælling og videregive den uden at høre det direkte fra mig, så kan man i det mindste være tro mod det, der står på skrift," siger Louise Degn, som var praktikant på TV 2 i 2003 og i dag er kommunikationschef i en virksomhed.

Ifølge chefredaktør på Politiken, Anne Mette Svane, gør kvindernes kritik indtryk på hende, men hun understreger samtidig, at hun står ved Politikens journalistiske behandling af sagerne, selvom hun medgiver, kvinderne ideelt set skulle have haft længere tid til at svare på henvendelsen.

"Har det været vores intention at udelade detaljer, der er vigtige for hende? Nej. Men vi har ikke haft en dialog med hende, vi har alene haft referatet fra advokaten, og det gør jo, at vi ikke kan spørge ind til, hvilke detaljer fra episoden der er vigtige for hende," siger Anne Mette Svane til Information.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs