MediaWatch

Nordisk Film har smidt 1,5 mia. kr. i gaming på fire år med nyt aktieopkøb

Med en øgning i ejerandelen af det svenske selskab Star Stable Online vokser Egmonts computerspilarm Nordisk Games. Koncernens seneste gamingopkøb har været i udlandet, og det bekymrer danske aktører.

Foto: Star Stable Online / PR

Nordisk Film tager akiemajoriteten i den svenske selskab Star Stable Online med et opkøb af 13 pct. af værdipapirerne i spilvirksomheden, der laver hestespil henvendt til piger.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Nordisk Film havde gennem spilafdelingen Nordisk Games i forvejen en ejerandel på 44 pct. af Star Stable Online fra en investering i 2018 - den er nu øget til 57 pct. Det fremgår ikke, hvor meget aktieopkøbet har kostet Nordisk Film, men selskabet har med investeringen investeret mere end 1,5 mia. kr. i en række europæiske spilselskaber i Finland, Storbritannien og Spanien - foruden Sverige - siden 2017.

"Vi investerede første gang i Star Stable Entertainment i 2018 som led i vores strategi om at opbygge en portefølje af europæiske computerspilselskaber i vores forretningsenhed Nordisk Games. Vi er dybt imponerede over, hvordan de har fastholdt visionen om at skabe og udvikle et spil, der er helt unikt. Og at de samtidig har haft succes med at udvide Star Stable-universet til tegneserier, bøger, musik og meget mere. Derfor er vi også meget tilfredse med, at vi nu kan øge vores ejerandel, så vi styrker det tætte og langsigtede samarbejde," siger Allan Mathson Hansen, der er adm. direktør i Nordisk Film, som er ejet af mediekoncernen Egmont.

Star Stable Online er på ti år vokset til et foretagende med en millionstor, global brugerbase i 180 lande, og eksisterer i 14 forskellige sprogversioner. Hestespillet har trukket tråde uden for computerspilsektoren via partnerskaber med det amerikanske studie Dreamworks Animation og børnekanalen Nickelodeon, en bogtrilogi og et musikselskab, fremgår det.

I 2020 ramte spilselskabet en omsætning på cirka 275 mio. kr. - en fordobling i forhold til 2019 ifølge meddelelsen. Selskabet forventer yderligere vækst, og alene i første kvartal af 2021 steg antallet af aktive brugere med 25 procent.

Nordisk Films computerspilforretning via divisionen Nordisk Games er vokset til en af mediekoncernen Egmonts største forretningsområder. Det er dog primært udenlandske spilproducenter, Nordisk Games har i porteføljen - faktisk er der ikke blevet lavet investeringer i området i Danmark siden 2018 ifølge erhvervsmediet Finans.

Tendensen til at kigge uden for Danmarks grænser giver bekymrede miner hos både erhvervsklyngen Vision Denmark, der repræsenterer en række aktører inden for den visuelle industri, og Producentforeningen, skriver Finans. Begges bekymring bunder i, at manglen på investeringer i den danske spilindustri er med til at hægte Danmark af i den hårde internationale konkurrence på markedet.

Nordisk Film havde i 2020 en omsætning på 2,7 mia. kr.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs