MediaWatch

Facebook har ikke sat tilstrækkeligt ind over for skadeligt indhold

Ifølge The Japan Times har Facebook ikke nok medarbejdere med nødvendige sprogkundskaber til at sætte ind over for skadeligt indhold på tværs af de 190 lande, selskabet er til stede i.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP/Ritzau Scanpix

Over det seneste årti har Facebook kæmpet for at blive verdens førende sociale netværk, og i dag er selskabet aktivt i mere end 190 lande med over 2,91 mia. månedlige brugere i tredje kvartal.

Det betyder også, at der findes Facebook-indhold på mere end 160 forskellige sprog.

Ifølge The Japan Times har det også ført til mere skadeligt indhold på selskabets tjenester, men Facebook har - trods kendskab til problemet - ikke haft ansatte nok med de nødvendige sprogkundskaber og kendskab til lokalområdet i en række lande.

Derfor har selskabet ikke i høj nok grad kunne fjerne det uhensigtsmæssige indhold, skriver avisen.

The Japan Times skriver også, at Facebook-ansatte vurderer, at det i lande som Afghanistan, Yemen, Myanmar og Etiopien kan have store konsekvenser og i sidste ende resultere i vold.

Oplysningerne, som The Japan Times er kommet i besiddelse af, stammer fra dokumenter, som whistlebloweren og tidligere produktchef for Facebook Frances Haugen har lækket.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs