MediaWatch

Facebook indgår forlig om diskriminerende ansættelsesforhold

Facebook betaler mere end 14 mio. dollar som led i forlig med den amerikanske regering.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS/Ritzau Scanpix

Facebook har accepteret at betale en økonomisk sanktion på mere end 14 mio. dollar som led i et forlig med den amerikanske regering, der havde beskyldt giganten for ulovligt at reservere lukrative jobs til immigranter, for hvem selskabet sponsorerede permanent ophold.

Det skriver Wall Street Journal.

I alt skal Facebook betale 4,75 mio. dollar til den amerikanske regering og 9,5 mio. dollar til ofre for diskriminationen.

Det amerikanske justitsministerium kalder det den største bøde og økonomiske erstatning, som ministeriets afdeling for borgerrettigheder nogensinde har givet.

"Facebook er ikke over loven og skal overholde vores lands føderale borgerrettighedslove, herunder dem, der forbryder diskriminerende rekruttering og ansættelsespraksis," siger Kristen Clarke, som er assisterende statsadvokat i justitsministeriets borgerrettighedsafdeling, til avisen.

Amerikanske immigrationslove stiller strenge krav til virksomheder, der ønsker at ansøge om opholds- og arbejdstilladelse på vegne af deres medarbejdere. Såfremt en kvalificeret amerikansk arbejdstager søger jobbet, er virksomheden forpligtiget til at indkalde pågældende til en samtale, hvilket forhindrer ansøgningen om opholds- og arbejdstilladelse i at fortsætte, skriver avisen.

Det fremgår, at tech-chefer har sagt, at der ikke er nok amerikanske studerende, der har gennemført de påkrævede uddannelser til at imødekomme teknologiindustriens efterspørgsel. Derfor er der et behov for udenlandsk arbejdskraft.

Facebook har ikke umiddelbart reageret på anmodningen om at få en kommentar.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs