MediaWatch

EU-Parlamentet vil gribe hårdere ind efter Facebook- afsløringer

Facebook skal kunne stilles til ansvar for kendte konsekvenser af deres algoritme, mener EU-Parlamentets chefforhandler på digital lovpakke, Christel Schaldemose, efter debatten om det sociale medies ageren.

Frances Haugen, tidligere ansat i Facebook, har lækket interne undersøgelser, der viser negative samfundskonsekvenser relateret til Facebooks platform og algoritme. Hun har efterfølgende vidnet i en høring i Kongressen i Washington D.C. | Foto: Robert Fortunato/Reuters/Ritzau Scanpix

Whistlebloweren Frances Haugens beretninger om, at Facebooks algoritme fremmer polariserende og hadefuldt indhold uden ledelsens indgriben, får EU-parlamentet til at ville stramme lovgrebet yderligere om det sociale medie, skriver Politiken i en analyse.

Det skal bl.a. ske ved at fremsætte et ændringsforslag til den digitale lovpakke, der er på vej igennem Parlamentet, så Facebook kan stilles til ansvar for kendte, negative effekter af deres algoritme, siger Christel Schaldemose, der er chefforhandler på lovkomplekset.

"Det er et helt centralt og afgørende ændringsforslag," siger Christel Schaldemose ifølge Politiken.

Forslaget indgår i de anbefalinger, den tidligere produktchef i Facebook Frances Haugen, er kommet med for at fremme forbrugerbeskyttelse og regulering, men det indgår ikke i dag i det store lovkompleks for digital regulering og omstilling i EU, Digital Markets Act (DMA) og Digital Service Act (DSA), som Kommissionen med fremsatte i december sidste år.

USA's senatorer vil have nyt fokus på Facebook efter høring

Whistleblower opfordrer til skærpet tilsyn med Facebook 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs