MediaWatch

27-årig dømt for piratkopiering af digitale lærebøger

En tidligere studerende er ved retten i Aarhus blevet idømt 20 dages betinget fængsel for at have brudt ophavsretten ved at kopiere og videresælge e-lærebøger.

Retten i Tinghuset iAarhus | Foto: Nørskov Benjamin/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Retten i Aarhus har torsdag dømt en 27-årig, tidligere studerende for brud på ophavsretsloven, oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Byrettens dom lyder på tyve dages betinget fængsel for at have kopieret og solgt e-bøger, der indgår i uddannelsen til socialrådgiver, på online markedspladser som DBA og Gul og Gratis.

Ifølge Anklagemyndigheden var der tale om salg af 38 forskellige titler, der blev videresolgt i 109 tilfælde i en periode fra januar 2018 til september 2019. Salget indbragte 9383 kr., som er blevet konfiskeret ved dommen, fremgår det.

"Det er kort sagt ulovligt at kopiere e-bøger, hvis man ikke ejer rettighederne til dem. Det er en skærpende omstændighed, at der er sket et betydeligt antal salg, og at det er sket gennem en længere periode," udtaler anklagerfuldmægtig Simone Jeppesen i meddelelsen.

"Kriminaliteten udhuler rettighedshavernes forretningsgrundlag, og det kan betyde færre og dyrere lærebøger til studerende i fremtiden."

Forholdet blev anmeldt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, af Rettighedsalliancen på vegne af rettigshaverne.

Ud over den betingede dom skal den tidligere studerende betale en erstatning på 10.000 kr.

Det fremgår ikke, hvordan den dømte forholder sig til dommen i byretten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs