MediaWatch

Google redesigner højtalere for at omgå Sonos-patenter

Google tabte i august en patentsag til selskabet Sonos, der kunne udelukke en række Google-produkter, herunder Chromecast, fra det amerikanske marked. Nu designer techkoncernen sig uden om patentafgørelsen.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Sonos, der på højttalerområdet konkurrerer med Bang & Olufsen, må nu se på, at Google, der er ejet af Alphabet, designer sig ud af den patentstrid, som Sonos vandt den 17. august i en patentsag mod Google.

Det skriver Bloomberg News.

Dommer Charles Bullock hos de amerikanske handelsmyndigheder (US International Trade Commission), dømte ellers til Sonos' fordel, da han kom frem til, at Google overtrådte fem af Sonos' patenter. En afgørelse der kunne lukke flere af Googles produkter ude af det amerikanske marked.

Men nu har søgegiganten fundet en måde at omgå Sonos-patenterne på - det drejer sig blandt andet om, hvordan man synkroniserer lydafspilning og fjerner mindre forskelle fra højttalere, som øret kan tolke som ekkoer, skriver Bloomberg.

Sonos hævdede i første runde af patentsagen, at Google kopierede dets teknologi og ville derfor have forbudt import af Googles Home- og Chromecast-systemer samt Pixel-telefoner og bærbare computere, der er fremstillet i Kina.

Den første afgørelse i sagen skal gennemgås af hele US International Trade Commission, hvilket ventes at ske på et møde 13. december.

Men inden da har Google tilsyneladende valgt at redesigne sine produkter.

Efter den første afgørelse "så det ud til, at Sonos havde momentum ved at forsøge at få et importforbud mod Google hjemmeafspillere. Men redesignet tager brodden af det," siger Tamlin Bason, analytiker hos Bloomberg Intelligence.

"Der er andre sager i retssystemer - men det ser ikke ud til at blive så let som Sonos-investorer havde håbet," siger han.

Begge virksomheder har nu bedt handelskommissionen om at gennemgå afgørelsen.

Sonos falder 3,1 pct., og Alphabet mister 0,6 pct. onsdag eftermiddag amerikansk tid.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs