MediaWatch

Google anker fransk milliardbøde

De franske konkurrencemyndigheds bøde på 3,72 mia. kr. til Google er ude af proportioner, mener techkoncernen, der nu anker dommen.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Google vil i første omgang ikke betale bøden på 500 mio. euro, hvilket svarer til 3,72 mia. kr., som teknologigiganten fik af de franske konkurrencemyndigheder i juli.

"Vi er ikke enige i nogle af de juridiske dele og betragter beløbets størrelse som uforholdsmæssig sammenlignet med de forsøg, vi har gjort for at nå en aftale og for at respektere den nye lov," siger Sebastien Missoffe, direktør for Google France, ifølge Reuters.

Google blev i juli idømt bøden for ikke at lave en fair aftale med udgivere om at bruge deres nyhedsindhold på sin platform.

Google ignorerede en beslutning fra 2020 om at forhandle "i god tro", for at få lov til at vise uddrag af nyhedsmediers artikler på sin nyhedstjeneste, fremgik det.

"Sanktionen på 500 mio. euro tager højde for usædvanlig alvorlighed af de observerede overtrædelser, og at Googles adfærd har ført til yderligere forsinkelse af korrekt anvendelse af loven," sagde Isabelle de Silva, præsident for det franske agentur, da bøden blev givet.

Google stiger 0,3 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs