MediaWatch

Google anker fransk milliardbøde

De franske konkurrencemyndigheds bøde på 3,72 mia. kr. til Google er ude af proportioner, mener techkoncernen, der nu anker dommen.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Google vil i første omgang ikke betale bøden på 500 mio. euro, hvilket svarer til 3,72 mia. kr., som teknologigiganten fik af de franske konkurrencemyndigheder i juli.

"Vi er ikke enige i nogle af de juridiske dele og betragter beløbets størrelse som uforholdsmæssig sammenlignet med de forsøg, vi har gjort for at nå en aftale og for at respektere den nye lov," siger Sebastien Missoffe, direktør for Google France, ifølge Reuters.

Google blev i juli idømt bøden for ikke at lave en fair aftale med udgivere om at bruge deres nyhedsindhold på sin platform.

Google ignorerede en beslutning fra 2020 om at forhandle "i god tro", for at få lov til at vise uddrag af nyhedsmediers artikler på sin nyhedstjeneste, fremgik det.

"Sanktionen på 500 mio. euro tager højde for usædvanlig alvorlighed af de observerede overtrædelser, og at Googles adfærd har ført til yderligere forsinkelse af korrekt anvendelse af loven," sagde Isabelle de Silva, præsident for det franske agentur, da bøden blev givet.

Google stiger 0,3 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs