MediaWatch

DR Ung-chef forsvarer satire om Taleban: "Vi beskæftiger os med aktualitet"

Et satirisk opslag fra DR's P3 om situationen i Afghanistan har fået en del brugere på sociale medier til at kritisere DR for at være for tidlig ude. Konstitueret chef i DR Ung Digital afviser kritikken.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En række satiretegninger fra DR-kanalen P3 under overskriften "Taleban klar med nyt partiprogram" har fået flere sind i kog på bl.a. Instagram med kommentarer som "too soon" og "respektløst". Det skriver Berlingske.

Hos DR tager Jonas Delfs, konstitueret redaktionschef i DR Ung Digital, de kritiske røster med "ophøjet ro" og kalder det "uundgåeligt", at nogle vil mene, det er for tidligt. Ifølge ham er det dog afgørende at bringe satiren, mens begivenhederne sker, lyder det:

"Vi beskæftiger os med aktualitet – nyhedsredaktionen bliver heller ikke bedt om at vente et par uger med at behandle Afghanistan. Det er lige nu, vi taler om det, og vi engagerer nogle unge voksne, som ikke nødvendigvis alle sammen er loyalt optaget af nyhedsstrømmen eller læser alle baggrundshistorier af lyst. Derfor tillader vi os at behandle det humoristisk," siger Jonas Delfs til avisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs