MediaWatch

TikTok-ejer har mere end fordoblet sin omsætning

Sidste år havde ByteDance, der ejer TikTok, en omsætning på 213 milliarder kroner, skriver avis.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske teknologivirksomhed ByteDance, der blandt andet ejer appen TikTok, har sidste år mere end fordoblet sin omsætning.

Det har ByteDance oplyst i en orientering til sine ansatte. Det skriver den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Omsætningen er sidste år vokset til, hvad der svarer til 213 milliarder kroner. Det er en stigning på hele 111 procent sammenlignet med året før.

Til sammenligning har store danske virksomheder som Mærsk, Novo Nordisk og Vestas sidste år omsat for henholdsvis 244, 127 og 111 milliarder kroner.

Det fremgår ikke af avisens historie, hvad der ligger til grund for den markante omsætningsvækst. Men et bud er indtægter fra den populære app TikTok.

TikTok er et socialt medie, hvor brugere kan se eller selv dele korte videoer, hvor de blandt andet mimer til sange, danser eller laver mad.

Mediet har de senere år opnået stor popularitet hos især unge mennesker.

Der har dog været flere hændelser, som har fået politikere til at rejse tvivl om brugernes privatliv og sikkerhed på det sociale medie.

Ud over TikTok ejer ByteDance også andre apps som eksempel Douyin, der er en pendant til TikTok, men til brug indenrigs i Kina, og Jinri Toutiao, der er en app til at samle nyheder.

På tværs af alle platforme har ByteDance omkring 1,9 milliarder aktive brugere om måneden, fremgår det ifølge avisen af orienteringen til medarbejderne.

Mens omsætningen sidste år er steget stort for ByteDance, så er virksomheden løbet ind i et driftsunderskud på 13 milliarder kroner i 2020.

Ifølge The Wall Street Journal skyldes underskuddet til dels, at ByteDance har haft højere udgifter i forbindelse med udlodning af aktier til de ansatte.

I 2019 havde ByteDance et driftsoverskud på 4,2 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs