MediaWatch

Zentropa landede usædvanligt højt overskud i "Druk"-år

Producenten bag to af de store danske biografsucceser i 2020 tæt på fordoblede bundlinjen i coronaåret efter et første halvår med stor usikkerhed. Direktør kalder det "et vildt år".

Filmen "Druk" er instrueret af Thomas Vinterberg og vandt en Oscar fo bedste udenlandske film. Zentropa holdt Oscar-show i sine lokaler, hvor en del af skuespillerne var samlet. | Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Mens 2020 for de fleste er kendt som året med coronapandemi og pres på virksomheders økonomi på grund af nedlukning, står året i et anderledes positivt lys efter premieren på spillefilmen "Druk" for produktionsselskabet Zentropa. Producenten endte med næsten en fordobling af bundlinjen fra året før og endte med et overskud efter skat på 12,9 mio. kr., skriver Finans.

"Jeg tror, at det er det bedste regnskab i de seneste 20 år. Det er vildt for os i et år, hvor vi så frem til kæmpe problemer," siger Anders Kjærhauge, der er adm. direktør i Zentropa, til mediet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs