MediaWatch

Zentropa landede usædvanligt højt overskud i "Druk"-år

Producenten bag to af de store danske biografsucceser i 2020 tæt på fordoblede bundlinjen i coronaåret efter et første halvår med stor usikkerhed. Direktør kalder det "et vildt år".

Filmen "Druk" er instrueret af Thomas Vinterberg og vandt en Oscar fo bedste udenlandske film. Zentropa holdt Oscar-show i sine lokaler, hvor en del af skuespillerne var samlet. | Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Mens 2020 for de fleste er kendt som året med coronapandemi og pres på virksomheders økonomi på grund af nedlukning, står året i et anderledes positivt lys efter premieren på spillefilmen "Druk" for produktionsselskabet Zentropa. Producenten endte med næsten en fordobling af bundlinjen fra året før og endte med et overskud efter skat på 12,9 mio. kr., skriver Finans.

"Jeg tror, at det er det bedste regnskab i de seneste 20 år. Det er vildt for os i et år, hvor vi så frem til kæmpe problemer," siger Anders Kjærhauge, der er adm. direktør i Zentropa, til mediet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs