MediaWatch

DR flytter opmærksomhed væk fra politikeres Facebook-kommentarer

Som modvægt til politikeres aktivitet på platformen har DR Nyheder siden januar ændret rammerne for kommentarsporene på sin Facebook-side. TV 2 overvejer tilsvarende skridt, men afventer analyse af effekt.

Foto: Jens Dresling

Der har været heftig debat om visse politikeres optræden på danske mediers Facebook-sider, siden flere medier, bl.a. Zetland sidste måned beskrev, hvordan disse "kaprer" kommentarsporene under nyhedsopslag i et forsøg på at øge deres folkelige opbakning.

På DR Nyheders Facebook-side har man længe haft øje på tendensen og har derfor siden januar ændret i rammerne for kommentarsporene i det digitale rum. Det skriver Journalisten. Frem for at Facebook via en algoritme finder og placerer de "mest relevante" kommentarer i toppen af kommentarsporet, bliver brugere som udgangspunkt vist de til enhver tid nyeste kommentarer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs