MediaWatch

Amazon øger lønninger efter kamp med fagforening

Amazon lover at give amerikanske lagerarbejdere tre dollar mere i timen efter længere tids tovtrækkeri med fagforeninger.

Lønstigningen i Amazon kommer efter flere ugers uroligheder flere steder i USA på baggrund af en stridighed om organiseringen af en fagforening i staten Alabama. | Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Techgiganten Amazon, der bl.a. driver verdens største online boghandel har lovet at øge lønninger med op til tre dollar i timen for mere end 500.000 ansatte i selskabets amerikanske logistikafdeling efter uroligheder med fagforeninger.

Det skriver Financial Times.

"Dette lægges ovenpå vores startløn, der er førende i industrien, på mindst 15 dollar i timen, og de mere end 2,5 mia. dollar, som vi har investeret sidste år i yderligere bonusser for vores ansatte, der står i fronten," udtalte Darcie Henry, der er vicedirektør for Amazon, i en pressemeddelelse ifølge Financial Times.

Startlønnen på 15 dollar i timen er mere end det dobbelte af den amerikanske mindsteløn, men Amazon har fået skarp kritik fra blandt andet politikere for en hård arbejdskultur med stramme produktionsmål.

Logistikafdelingen i USA tæller mere end 800.000 ansatte, hvilket gør Amazon til USA's andenstørste private arbejdsgiver efter Walmart.

Selskabet har haft en stridighed med en lokal fagforening i Alabama, hvilket har ført til uroligheder flere andre steder i USA.

I midten af maj anerkendte Jeff Bezos, der er administrerende direktør og formand for Amazon, i sit årlige brev til aktionærerne, at selskabet måtte forbedre sit forhold til sine ansatte.

"Jeg tror, vi må gøre et bedre stykke arbejde for vores ansatte," skrev Jeff Bezos ifølge Financial Times.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs