MediaWatch

Ministerium betaler 285.000 kr. til Olfi i forlig efter krænkelse af ophavsret

I en sag om deling af mere end 200 artikler fra Olfi er der indgået et forlig, der koster Forsvarsministeriet vederlag og godtgørelse til Olfi.

Foto: Miriam Dalsgaard

Forsvarsministeriet og Olfi har indgået et forlig, som betyder, at ministeriet betaler 285.000 kr. til nichemediet for at have krænket Olfis ophavsret ved at dele over 200 artikler med 300 medarbejdere, selvom ministeriet ikke havde tegnet abonnement for medarbejderne. Det skriver Olfi og Journalisten.

"Der er tale om et helt systematisk brud på ophavsretten. Den er vigtig og principiel, fordi det er rettighedshaveren, der har retten til sit eget indhold. Med det følger også retten til betaling for indholdet," siger Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, der har ført sagen for Olfi, til nichemediet.

Forsvarsministeriet oplyser til Olfi, at det "henholder sig til aftalen" og ikke har flere kommentarer.

Olfi blev lanceret i 2016, og i 2018 rejste mediet en betalingsmur om indholdet. Et abonnement koster for private 400 kr. årligt, mens prisen for erhvervsabonnementer begynder ved 4000 kr. årligt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs