MediaWatch

JP/Politiken-topchef om Facebook-træk: "Jeg er faktisk ret rystet"

Facebooks beslutning om at lukke ned for deling af nyheder på platformen er "vildt bekymrende", mener Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Foto: Linda Johansen

Opgøret i Australien, hvor politikere er ved at vedtage en lov, der skal tvinge techselskaber til at betale for nyhedsindhold på deres platforme, fik onsdag aften Facebook til at lukke ned for deling af og adgang til nyheder på platformen som modtræk til presset fra politikerne. Det vækker bekymring hos topchef i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, skriver Journalisten.

"Jeg er faktisk ret rystet over den her adfærd fra Facebook – det bekymrer mig helt vildt, at de kan finde på at gøre det. Og så netop nu, midt i en pandemi, hvor mange henter deres nyheder fra Facebook, og misinformation flyder rundt derude. Men Facebook toner virkelig rent flag og viser sit sande ansigt nu," siger han til fagbladet.

Sammen med en række af mediebranchens øvrige topchefer skrev Stig Kirk Ørskov i januar en kronik på MediaWatch, hvor de bl.a. talte for at styrke rettighedshaveres position i forhold til techselskaberne og behovet for, at platforme som Facebook og Google betaler danske medier for brugen af deres indhold.

Opfordringen her lød, at politikerne i forbindelse med det nye lovforslag baseret på EU's copyrightdirektiv bør skabe et juridisk grundlag for at kunne indkræve betaling fra techselskaber, hvis de udnytter artikler, billeder, videoklip, interview osv. på deres platforme også i små uddrag.

Showdown 'Down Under' mellem medier og Facebook kridter banen op for EU 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs