MediaWatch

Facebook lukker Trumps profil på ubestemt tid

Donald Trump kan ikke bruge Facebook og Instagram i foreløbigt de næste to uger.

"De chokerende begivenheder de seneste 24 timer viser klart, at præsident Donald Trump har til hensigt at bruge sin tilbageværende tid som præsident til at underminere den fredelige og retmæssige magtoverdragelse til sin valgte efterfølger, Joe Biden," skriver Mark Zuckerberg. | Foto: Tom Brenner/REUTERS / X06967

Facebook lukker for USA-præsident Donald Trumps profil på det sociale medie på ubestemt tid - og foreløbigt de næste to uger.

Det skriver Facebook-stifter Mark Zuckerberg.

Blokeringen gælder også på det sociale medie Instagram, som er ejet af Facebook.

Ifølge Mark Zuckerberg sker det, fordi virksomheden mener, at der er en for stor risiko ved at lade Donald Trump bruge Facebook og Instagram, efter at Trump-støtter onsdag trængte ind i Kongressen i Washington D.C.

Natten til torsdag dansk tid fratog det sociale medie Donald Trump retten til at lave opslag i 24 timer efter to brud på dets retningslinjer.

"De chokerende begivenheder de seneste 24 timer viser klart, at præsident Donald Trump har til hensigt at bruge sin tilbageværende tid som præsident til at underminere den fredelige og retmæssige magtoverdragelse til sin valgte efterfølger, Joe Biden," skriver Mark Zuckerberg.

"Vi mener, at risikoen ved fortsat at lade præsident Trump bruge vores service i denne tid simpelthen er for stor."

"Derfor forlænger vi blokeringen, vi har pålagt hans Facebook- og Instagram-profiler på ubestemt tid og i minimum de næste to uger, indtil en fredelig magtoverdragelse er gennemført," skriver han videre.

Joe Biden tiltræder 20. januar som ny præsident.

Det var i forbindelse med, at medlemmerne af de to kamre i USA's Kongres, Senatet og Repræsentanternes Hus, formelt skulle bekræfte Demokraternes Joe Biden som vinder af præsidentvalget, at demonstranter brød igennem barrikaderne omkring kongresbygningen og trængte ind i Kongressen.

Demonstranterne var mødt op foran Kongressen, efter at Donald Trump i en tale samme dag gentog påstande om, at valget er blevet stjålet fra ham.

"Vi vil aldrig give op. Vi vil aldrig erkende nederlag. Vi vil stoppe tyveriet, lød det blandt andet fra præsident Donald Trump."

Urolighederne førte til sammenstød med politiet, og flere kongresmedlemmer måtte evakueres. Fire personer er desuden erklæret døde som følge af optøjerne.

Facebook-stifteren skriver, at det har været vigtigt at lade Trump bruge de sociale medier, fordi befolkningen har ret til den bredest mulige adgang til politiske udsagn. Det gælder også kontroversielle udsagn, skriver han.

"Men den nuværende situation er grundlæggende forandret, og det inkluderer brug af vores platforme til at tilskynde voldeligt oprør mod en demokratisk valgt regering."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs