MediaWatch

Facebook sagsøges for ulovlig monopoliseirng i USA

Verdens største sociale medie, Facebook, er blevet sagsøgt af de amerikanske konkurrencemyndigheder og en række delstater med anklagemyndigheden i New York i spidsen for ulovlig monopolisering.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS /Ritzau Scanpix

Verdens største sociale medie, Facebook, er blevet sagsøgt af de amerikanske konkurrencemyndigheder, Federal Trade Commission (FTC), og en række delstater med anklagemyndigheden i New York i spidsen for at misbruge sit monopol.

Det skriver Bloomberg News.

Stævningen af Facebook er den hidtidige kulmination på en undersøgelse, der blev indledt i 2019, og potentielt kan domstolene beslutte sig for at splitte koncernen op, hvis Facebook taber.

Facebook ejer udover det sociale medie af samme navn også Whatsapp, Messenger og Instagram, og i søgsmålet ønsker myndighederne, at overtagelsen af Instagram og Whastapp afvikles.

"Personlige sociale netværk er centralt for millioner af amerikaneres liv. Facebooks handlinger for at uddybe og fastholde sit monopol fratager forbrugerne nytten ved konkurrence. Vores mål er at rulle Facebooks konkurrencekrænkende opførsel tilbage og genskabe konkurrencen, så innovation og fri konkurrence kan trives," udtaler Ian Conner, direktør i FTC's kontor for konkurrence.

Det er FTC's opfattelse, at Facebook har brugt store summer på opkøb for netop at hindre konkurrencen, herunder overtagelserne af Instagram og Whatsapp.

Det er anden gang inden for to måneder, at et af de helt store teknologiselskaber i USA sagsøges for brud på konkurrencereglerne. I oktober var det USA's justitsministerium, der lagde sag an mod Alphabet, Googles og Youtubes ejer, for at misbruge sin dominerende stilling inden for søgninger på internettet.

Begge sager kan dog snart få nye chefer, når Demokraten Joe Biden bliver præsident. Her vil nemlig blive udpeget en ny justitsminister, ligesom Biden også vil være ansvarlig for at udpege en ny formand for FTC, hvis den nuværende, Joe Simons, forlader sin post, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

 Medie: Justitsministeriet i USA kan anlægge konkurrencesag mod Google tirsdag

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs