MediaWatch

Sociale medier stempler Trump-opslag om valgfusk som vildledende

Twitter og Facebook markerer Trumps anklager om, at Demokraterne er ved at stjæle valget, som misvisende.

Et tweet af Donald Trump er vildledende, mener Twitter. | Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 08.02 med oplysninger om, at Facebook gør som Twitter og har markeret et Donald Trump-opslag som vildledende.

Twitter og Facebook markerer den amerikanske præsident Donald Trumps opslag på sociale medier, hvor han skriver, at Demokraterne er ved at "sjæle valget", som vildledende.

- Dele af eller hele indholdet, der deles i dette tweet, bestrides og kan være vildledende med hensyn til, hvordan man deltager i et valg eller en anden borgerproces, skriver Twitter om Trumps opslag.

Facebook markerer et tilsvarende opslag med teksten:

- De endelige resultater kan være anderledes end de indledende stemmeoptællinger, fordi optællingen kan fortsætte i dage eller uger.

I opslaget hævder Trump at have en stor føring, mens den foreløbige optælling fortsat viser tæt løb - og så kommer han med en række anklager om valgfusk.

- Vi fører stort, men de prøver at stjæle valget. Vi vil aldrig lade dem gøre det. Stemmer kan ikke blive afgivet, efter at valgstederne er lukket, skriver Trump.

Med den sidste sætning henviser Trump til, at nogle delstater tager imod brevstemmer flere dage efter valget, hvis de senest er sendt og stemplet på valgdagen.

Trump har under hele valgkampen tordnet mod brevstemmer og hævdet, at de mange brevstemmer i år vil gøre valget til det mest upræcise nogensinde.

Twitter har over de seneste måneder markeret flere af Trumps tweets om brevstemmer som vildledende.

Det er sket, efter at Twitter er blevet kritiseret for ikke at handle over for udokumenterede påstande, som Trump har delt på det sociale medie.

Joe Biden har ligeledes været aktiv på Twitter onsdag morgen dansk tid, hvor han erklærer: "Vi kommer til at vinde det her".

- Det er hverken mig eller Trump, der kan erklære en vinder af dette valg. Det er vælgerne, skriver han videre.

- Vi føler, at vi står et godt sted. Vi tror, at vi er på vej til at vinde valget.

Den endelige optælling af stemmer ventes ved dette valg at tage længere tid end ved tidligere valg - blandt andet fordi coronasituationen har fået usædvanligt mange vælgere til at stemme på forhånd.

Det er forskelligt fra stat til stat, hvornår brev- og forhåndsstemmer er talt færdig.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs