MediaWatch

Schibsted udsat for dataindbrud - 22.000 brugerkonti berørt

Den norske mediekoncern har været udsat for dataindbrud, hvor gerningsmænd har forsøgt at få adgang til op mod 150.000 konti gennem stjålne brugeroplysninger.

Foto: Schibsted/PR

Den norske mediekoncern Schibsted, der er noteret på børsen i Oslo og står bag flere norske aviser, har været udsat for et dataindbrud. Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Ifølge mediet prøvede gerningsmændene at få adgang til op mod 150.00 konti gennem stjålne brugeroplysninger, mens det altså lykkedes at skaffe sig adgang til godt 22.000 brugerkonti.

Det er dog usikkert, hvad formålet med indbruddet har været.

"Vi har ingen information om, at kontiene er blevet misbrugt på nogen måde," siger Ingvild Næss, der er direktør for persondatabeskyttelse hos Schibsted, til E24.

Hun siger videre til E24, at indbruddet muligvis ikke har været rettet specifikt mod Schibsted, da koncernen ikke gemmer eksempelvis kreditkortdata. Dog kan gerningsmændene måske har forsøgt at benytte brugernes adgangskoder til at få adgang til andre tjenester.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs