MediaWatch

Kina kan blokere Tiktok-salg efter lovændring

Efter Donald Trumps krav om, at kinesiske Bytedance, der ejer appen Tiktok, sælger den amerikanske del, har regeringen i Kina ændret en lov, så et salg kan forhindres.

Foto: Mario Tama/AFP/Ritzau Scanpix

Flere potentielle købere af videoappen Tiktok har meldt sig på banen, efter den amerikanske præsident Donald Trump stillede krav om, at ejerne bag appen, kinesiske Bytedance, frasolgte den amerikanske del. Men processen med at finde en køber kan blive sendt til jorden, efter Kina har ændret en lov, der kræver, at regeringen godkender købet. Det skriver flere medier herunder Finans.

Ifølge den kinesiske lov er det ulovligt at sælge kerneteknologier til udenlandske ejere, men med den nye ændring er anbefalings-algoritme kommet på listen, som er centralt for Tiktoks produkt. Dermed bliver Kinas regering nu en del af en potentiel salgsproces.

Blandt købere, der allerede har vist sin interesse for det kinesiske produkt, er bl.a. Microsoft, Oracle og Walmart.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs