MediaWatch

Kina kan blokere Tiktok-salg efter lovændring

Efter Donald Trumps krav om, at kinesiske Bytedance, der ejer appen Tiktok, sælger den amerikanske del, har regeringen i Kina ændret en lov, så et salg kan forhindres.

Foto: Mario Tama/AFP/Ritzau Scanpix

Flere potentielle købere af videoappen Tiktok har meldt sig på banen, efter den amerikanske præsident Donald Trump stillede krav om, at ejerne bag appen, kinesiske Bytedance, frasolgte den amerikanske del. Men processen med at finde en køber kan blive sendt til jorden, efter Kina har ændret en lov, der kræver, at regeringen godkender købet. Det skriver flere medier herunder Finans.

Ifølge den kinesiske lov er det ulovligt at sælge kerneteknologier til udenlandske ejere, men med den nye ændring er anbefalings-algoritme kommet på listen, som er centralt for Tiktoks produkt. Dermed bliver Kinas regering nu en del af en potentiel salgsproces.

Blandt købere, der allerede har vist sin interesse for det kinesiske produkt, er bl.a. Microsoft, Oracle og Walmart.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs