MediaWatch

Tiktoks topchef siger op efter pres fra Trump

Efter kort tid på posten stopper Kevin Mayer som adm. direktør for Tiktok. Afløser er fundet internt.

Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix

Tiktoks adm. direktør har opsagt som stilling efter få måneder på posten, efter at det sociale medie er kommet under pres fra Trump-administrationen.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg News.

Kevin Mayer, der indtil nu har været topchef i Tiktok, har udmeldt sin opsigelse i en intern besked til selskabets ansatte.

Topchefposten vil blive overtaget af Vanessa Pappas, der er med i direktionen i Tiktok, skriver Financial Times ifølge Bloomberg News.

"Vi værdsætter, at de seneste få måneder har ændret de politiske dynamikker betragteligt foruden omfanget af Kevins stilling i fremtiden, og vi respekterer fuldt ud hans beslutning," skriver en talskvinde for Tiktok i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Kevin Mayers opsigelse kommer, blot dage efter at Tiktok lagde sag an mod den amerikanske regering for at forhindre, at Tiktok røg på USA's sorte liste.

Ifølge USA's præsident, Donald Trump, udgør Tiktok en trussel mod den nationale sikkerhed i USA. Tiktok mener, at Donald Trumps grundlag for at sortliste Tiktok er baseret på "politiske årsager" og dertil er i uoverensstemmelse med den amerikanske forfatning og ikke giver mulighed for behørig rettergang.

Tiktok risikerer at blive sortlistet, hvis ikke ejerselskabet, Bytedance, frasælger sin amerikanske forretning til et amerikansk selskab.

Både Microsoft og Oracle har vist interesse for det sociale medie.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs