MediaWatch

Google opfordrer youtubere til at overdænge myndighederne i Australien med klager

Google har igangsat en international kampagne, hvor youtube-brugere opfordres til at sende klager til de australske myndigheder og advare dem mod at vedtage en lov, der vil kræve betaling fra bl.a. Google og Facebook for nyhedsindhold på deres platforme.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Youtubere omkring i verden bliver nu af Google, der ejer videoplatformen, bedt om at sende klager til de australske myndigheder over regeringens plan om at vedtage en ny lov, der skal tvinge techselskaber som Google og Facebook til at betale for nyhedsindhold, som er skrevet af de traditionelle medier. Det skriver The Guardian.

Ifølge Googles melding til sine brugere på Youtube, risikerer de at miste seere og dermed tjene mindre på annoncer knyttet til deres videokanaler, fordi den foreslåede lov i Australien ifølge Google måske vil tvinge Youtube til at skulle "dele fortrolige oplysninger om vores systemer med store nyhedsmedier, som de kan udnytte til at blive højere prioriteret på Youtube, hvilket vil være en ulempe for alle andre creators," skriver Google til brugerne ifølge The Guardian.

Det sker, efter regeringen i australien har udarbejdet et lovforslag, der altså vil tvinge internetselskaberne til at betale for brug af nyhedsmediernes indhold på deres platforme - ellers kan techselskaberne blive pålagt bøder på op til 10 pct. af deres årlige omsætning, hvis de nægter.

Google advarer australske myndigheder mod at tvinge selskabet til at betale for nyheder

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere