MediaWatch

Google advarer australske myndigheder mod at tvinge selskabet til at betale for nyheder

Politikerne i Australien arbejder på en lov, der skal tvinge internetselskaber som Google og Facebook til at betale ved kasse ét for brug af mediers nyhedsindhold på deres platforme. Ifølge Google vil det gå ud over muligheden for at søge frit på nettet.

Foto: Mike Blake/REUTERS/Ritzau Scanpix

I et forsøg på at rette op på en "fundamental ubalance i forhandlingssituationen" mellem digitale platforme som Google og Facebook over for nyhedsmedierne har de australske politikere udarbejdet et lovforslag, der skal tvinge internetselskaberne til at betale for brug af nyhedsmediernes indhold på deres sites. Men hvis det bliver realiseret, vil det true de australske borgeres mulighed for at kunne søge frit på nettet, lyder reaktionen nu fra Google. Det skriver Financial Times.

Google har suspenderet licensaftalerne med en række nyhedsmedier i landet, som blev indgået tidligere i år, fordi selskabet ifølge Financial Times vil gøre den australske regering bevidst om, hvordan ny lovgivning "vil skade, hvordan australske borgere bruger Google Search og Youtube", lyder det i et åbent brev fra Googles direktør i Australien, Mel Silva.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere