MediaWatch

Facebook afviser at betale for nyheder i Australien

Medieindhold kan sagtens erstattes, hvis Australien gør alvor af planerne om at pålægge Facebook og Google at betale for brug af nyheder, skriver Facebook til australske myndigheder.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Et forslag fra den australske regering om, at Facebook og Google skal give et bidrag til medier for det indhold, som videreformidles på selskabernes platforme, får en kold skulder fra Facebook. Det skriver The Guardian.

Planerne blev fremlagt i april og kom som reaktion på det pres, som coronakrisen har lagt på mediers annonceforrretning. Men Facebook mener, at der, som markedet er indrettet i dag, er en sund konkurrence mellem Facebook og medierne, og at den sociale medieplatform ikke er afhængig af at kunne præsentere brugerne for mediers indhold.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs