MediaWatch

Googles opkøb af Fitbit bliver undersøgt af EU

Markedet for onlineannoncer er i centrum for undersøgelse, som EU vil lave af Googles milliardopkøb af Fitbit.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Google står over for en stor undersøgelse hos EU af det 2,1 mia. dollar store opkøb af Fitbit, idet der er bekymringer om, hvordan sundhedsdata kan styrke søgegigantens magt på markedet for onlineannoncer.

Det skriver Bloomberg News.

EU vil undersøge, hvordan information fra Fitbits fitness-trackere vil øge Googles "datafordel" inden for onlineannoncering, som konkurrenterne har svært ved at matche, skriver Europa Kommissionen tirsdag i en e-mail.

Myndighederne undersøger i stigende grad Silicon Valleys opkøb med et formål om at forhindre de allerede magtfulde selskaber i at erobre innovative nye markeder, hvor data ofte er det mest værdifulde aktiv, skriver Bloomberg.

"Disse data giver en vigtig indsigt i livet og sundhedssituationen for brugerne af disse enheder," siger Margrethe Vestager, der er EU’s konkurrencekommissær.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

"Vi tror, samfundet er mere klar til at betale for nyheder"

Investeringen i nye digitale, abonnementsbaserede lokalmedier øger konkurrencen om læserne i bl.a. det østjyske område, men adm. direktør Jesper Rosener afviser, at Jysk Fynske Mediers udrulning af en stribe nichemedier er starten på en ny kamp om læsere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs