MediaWatch

Corona og hensættelse til skat tynger Twitter

Det sociale medie Twitter har haft en betydelig brugervækst, men coronakrisen koster på omsætningen i andet kvartal.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP

Det sociale medie Twitter har fået betydeligt flere bruger det seneste år. Det redder dog ikke selskabet fra et massivt underskud, viser regnskabet for andet kvartal. Det er de tre måneder, der sluttede med juni.

Ifølge regnskabet har selskabet, der tidligere i juli var ramt af et stort it-angreb, 186 millioner dagligt aktive brugere.

"Vi øgede vores antal dagligt aktive brugere med 34 procent år til år i andet kvartal, den højeste vækst siden vi begyndte at rapportere tallet," skriver Twitters administrerende direktør Jack Dorsey.

De mange nye brugere kunne dog ikke stoppe et betydeligt fald i omsætningen - de penge, Twitter tjener på reklamer - i kvartalet. Den faldt med omkring 20 procent til 683 millioner dollar.

"Omsætningsfaldet reflekterer en moderat bedring i efterspørgslen på annoncer siden de sidste tre uger af marts. På trods af pandemien har brands fundet nye måder at blive del af samtalen på Twitter og komme i kontakt med deres kunder på," skriver finansdirektør Ned Segal i regnskabet.

Twitters omkostninger steg samtidig i andet kvartal. Det var skidt nyt for bundlinjen.

Resultatet var yderligere martret af en stor nedskrivning drevet af skatteteknik. Selskabet skabte sig i 2019 et milliardstort skatteaktiv - groft sagt værdi af kommende overskud, der ikke skal beskattes - ved at flytte intellektuelle rettigheder til Irland.

Men coronakrisen har gjort, at selskabet ikke har fået det ventede overskud, der skulle udnytte skatteaktivet. Derfor tager selskabet en nedskrivning på værdien af skatteaktivet på omkring en milliard dollar.

Det betyder, at Twitter i andet kvartal må notere et underskud på 1,2 milliarder dollar.

Fraregner man den hensættelse, ville Twitter have givet et underskud på 127 millioner dollar.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs