MediaWatch

Facebook skrotter planer om app der minder om konkurrent

Facebook kvitter planer om at skabe en kopi af det populære sociale medie Tiktok. App'en bliver nu lukket.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter forsøg på at lave en efterligning af den populære kinesiske app Tiktok, dropper Facebook nu planerne og lukker appen, der var døbt Lasso, ned igen. Det refererer Politiken på baggrund af en artikel fra techmediet Engadget.

Facebook lancerede appen i flere lande på forskellige sprog, og her kunne brugerne dele korte videoer med sang og musik - ligesom på det sociale medie Tiktok. Men efter erkendelsen af, at Lasso ikke har fået samme popularitet som håbet, har Facebook altså besluttet at lukke tjenesten ned igen. Apptrackingfirmaet Sensor Tower oplyser ifølge Engadget, at Lasso har fået over 10 mio. downloads på App Store og Google Play. Til sammenligning havde Tiktok i april rundet over to mia. downloads.

Herhjemme har Tiktok fået en del kritik af bl.a. Forbrugerrådet Tænk, der mener, at appens indsamling og brug af personfølsomme data om børn er problematisk og uigennemsigtig. Også internationalt har bl.a. USA foretaget undersøgelser af Tiktok med formålet at kortlægge risici forbundet til den nationale sikkerhed i forhold til brug af appen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere