MediaWatch

Dansk tilsyn og forbrugerråd undersøger Tiktok for indsamling af data om børn

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det sociale medie Tiktoks indsamling og brug af personfølsomme data om børn problematisk og uigennemsigtig. Sammen med europæisk paraplyorganisation er en granskning af app'en nu indledt.

Foto: Narinder Nanu/AFP/Ritzau Scanpix

Den sociale medieapp Tiktok, der især er populær blandt børn, er kommet under kritik for at høste børns persondata og have mangelfulde sikkerhedsindstillinger i app'en. Derfor har både Datatilsynet og Forbrugerrådet Tænk indledt undersøgelser af platformen og af, hvorvidt tjenesten overholder databeskyttelsesloven, GDPR, skriver Politiken.

Tirsdag har Datatilsynet bedt selskabet bag Tiktok svare på en række spørgsmål om bl.a. tjenestens sikkerhed. Tilsvarende har tilsyn i Holland, Italien og delstater i Tyskland gjort, ligesom Forbrugerrådet Tænk har indledt en undersøgelse i regi af den europæiske paraplyorganisation BEUC af, om Tiktok overholder loven, skriver avisen.

Selvom tjenesten kræver, at brugerne er mindst 13 år, viser DR Medieforsknings årlige rapport, at hvert femte barn mellem 9 år 14 år dagligt brugte platformen i 2019, mens brugen af tjenesten i 2020 er steget markant under coronakrisen.

Tiktok tilslutter sig EU-kodeks mod misinformation 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs