MediaWatch

Medie: Mediers indtægter fra videoannoncer falder i takt med boykot af Facebook

Mens flere virksomheder har sat annoncer på Facebook på pause, oplever medieudgivere faldende indtægter fra videoannoncer på det sociale medie. Det er uvist, om annonceboykot er den eneste årsag til den negative udvikling.

Foto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix

Medier oplever videoannonceindtægterne falde på Facebook, i takt med at flere annoncører har boykottet det sociale medie i forbindelse med "Stop Hate for Profit"-kampagnen, der kritiserer Facebook for ikke at gøre nok for at slå ned på hadsk tale og racisme på platformen. Det skriver Digiday.

Mediets konstatering sker på baggrund af tre unavngivne ledere på forskellige medieselskaber, som har oplyst Digiday, at deres omsætning fra videoannoncer er faldet mellem 10 til 50 pct. i juli i forhold til juni. Det er ikke offentliggjort, hvilke selskaber der er tale om.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs