MediaWatch

Vestager taber stor EU-skattesag mod Apple

Domstol annullerer EU-Kommissionens krav om, at Irland skulle inddrive 100 milliarder kroner fra Apple.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Apple og Irland har onsdag vundet en stor skattesag ved EU-Domstolen, hvor EU-Kommissionen havde krævet, at Irland skulle indkræve 13 milliarder euro i skat fra Apple.

EU-Domstolen skriver i afgørelsen, at den har annulleret EU-Kommissionens krav fra 2016.

Sagen handler om en skatteaftale, som Apple har indgået med Irland. Den har betydet, at Apple har betalt ned til 0,005 procent i skat.

Margrethe Vestagers forgænger på posten som konkurrencekommissær i EU, Joaquin Almunia, indledte en undersøgelse af aftalen. Danskeren førte siden sagen videre.

Vestager konkluderede i 2016, at Irland skulle betale yderligere 13 milliarder euro i skat. Det svarer til omkring 100 milliarder kroner.

Sagen er en i en række af store skattesager, som EU-Kommissionen har indledt mod multinationale selskaber, som tjener mange penge – men betaler lidt skat – i Europa herunder bl.a. Google og Facebook.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs