MediaWatch

EU gør klar til mangesidet indgreb mod tech-giganter

Amerikanske og kinesiske tech-giganter skal stækkes, hvis det står til den danske EU-kommissær Margrethe Vestager. Hun har en bred palet af initiativer på vej.

Foto: Finn Frandsen

EU-Kommissionen med viceformand Margrethe Vestager i spidsen gør klar til at sætte ind med mangesidet ny EU-lovgivning for at ramme tech-giganter fra USA og Kina, skriver Børsen med henvisning til et interview i Wall Street Journal.

Ifølge mediet arbejder den danske EU-kommissær på, at tech-selskaberne fremover skal betale en særskilt digital skat i EU-landene, skal have øget ansvar for indhold på deres platforme og skal forhindres i at trumfe mindre konkurrenter ved at promovere egne udbud og forretninger på platformene.

"Det er meget komplekst. Det er ikke gjort bare med en enkelt lovgivning," siger Margrethe Vestager ifølge Børsen til Wall Street Journal og fremhæver, at man eksempelvis vil have, at selskaberne skal etableres som selvstændige forretningsenheder i Europa.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Vestager: EU er klar til at gå solo på digital skat 

Vestager varsler nyt værktøj i kampen mod internetgiganter 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs