MediaWatch

Spotify rykker mod øst – lanceres i 13 nye lande

Musiktjenesten har gang i en udvidelse af lande, der kan benytte tjenesten. Medier skriver, at selskabet rykker mod Ukraine.

Foto: Finn Frandsen

Musikstreamingtjenesten Spotify rykker nu øst på. Det skriver flere medier.

Ifølge Kiev Post kommer Spotify til Ukraine, hvilket har været et ønske fra mange tusinde ukrainske musikelskere gennem lang tid.

"Efter år med rygter, bliver det nu muligt at lytte til Spotify - verdens største musikstreamingtjeneste i mere end 70 lande - i Ukraine," skriver avisen.

Og allerede fra den 15. juli er Spotify at finde i landet.

Reuters skriver, at Spotify kom til Rusland tirsdag - det hurtigst voksende internationale marked for musik. Og 12 andre lande er indtaget som en del af tjenestens ekspansionsstrategi.

Med Rusland og Ukraine lanceres musiktjenesten på 13 nye markeder, der inkluderer Albanien, Hviderusland, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Kasakhstan, Kosovo, Moldavien, Montenegro, Nord-Makedonien, Serbien og Slovenien.

Ifølge Reuters er Spotify på 92 globale markeder efter disse lanceringer.

Selv om nyheden er sød musik for nogen, så falder aktien med 1,6 pct. tirsdag.

Spotify har gennem det seneste år investeret i podcast for at fremme sit mål om at blive verdens største audioplatform. Senest har musikstreamingtjenesten indgået aftale med Warner Bros. og DC, som er ejet af Warner. Yderligere har Spotify også kastet sig over dramaproduktioner i serieformat.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs