MediaWatch

Fem forlag går sammen om digitalt bogtilbud til ungdomsuddannelser

Efter at have givet fri adgang til digitale læremidler under coronakrisen lancerer fem forlag, herunder Systime, Columbus og Gyldendal abonnementsbaseret portal for digitale lærebøger målrettet ungdomsuddannelserne.

Foto: PR/Ibibliotek

Med mere end 500 digitale lærebøger på hylderne går fem undervisningsforlag til august i luften med et nyt abonnementsbaseret streamingtilbud målrettet landets ungdomsuddannelser. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Forlagskredsen bag tæller Dansklærerforeningens Forlag, Forlaget Columbus, Gyldendal, Nucleus og Systime. Fire af forlagene fandt allerede sammen i marts om at give fri adgang til deres digitale lærebøger under coronakrisen. Det samarbejde bliver nu gjort permanent på en portal under navnet Ibibliotek og får tilført en forretningsmodel baseret på abonnement.

Ibibliotek vil indeholde digitale lærebøger til de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelserne og almen voksenuddannelse, skriver parterne.

"Det giver elever og lærere en unik mulighed at have et samlet digitalt bibliotek på computeren, hvor de kan søge dybt og på tværs af en masse relevante udgivelser målrettet ungdomsuddannelserne,” udtaler adm. direktør Birte Ravn Østergaard fra Systime, der er et datterselskab under Gyldendal specialiseret i udvikling og udgivelse af digitale læremidler.

Ibiblitotek bygger på en platform, der er udviklet af Systime, for digitale lærebøger.

Mere fra MediaWatch

Financial Times opruster i USA

Det britiske erhvervsmedie vil fiske flere amerikanske læsere og etablerer nye redaktioner i Houston og Hollywood, der skal styrke dækningen af to erhvervssektorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs