MediaWatch

Youtube og Facebook vil holde whistleblowers identitet skjult

De to store sociale medier vil ikke lade brugere dele navnet på den whistleblower, som angiveligt har afsløret Donald Trumps forsøg på at presse Ukraines præsident til at hjælpe sig i valgkampen. Derfor vil medierne slette opslag og videoer, hvor navnet nævnes, skriver Finans.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

USA's præsident Donald Trump vil gerne have fingrene i navnet på den whistleblower, der angiveligt har afsløret præsidentens samtaler med Ukraines præsident, hvor Trump forsøger at presse den ukrainske leder til at hjælpe med at finde smuds på Joe Biden, der kan blive Trumps konkurrent ved næste valg.

Men nu går Facebook og Youtube i kamp for at holde personens identitet skjult. De to medier vil fremover fjerne indhold som opslag og videoer, hvor whistleblowerens navn nævnes.

Det skriver CNN ifølge Finans.

"Enhver omtale af den potentielle whistleblowers navn er i strid med vores koordinerende politik, der forbyder indhold, der afslører identitet af vidner, informanter eller aktivister," siger en talsmand fra Facebook ifølge CNN.

En repræsentant for Twitter - Donald Trumps foretrukne sociale medier - oplyser derimod, at Twitter ikke mener, at en simpel omtale af navnet vil være mod regelsættet på det sociale medie.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Danske Medier kalder på yderligere regulering af techkoncerner

JP/Politiken tager kampen op med Facebook og Google med ny dataplatform 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs