MediaWatch

Netflix klipper i omdiskuteret selvmordsscene fra serie

En scene, der har fået kritik, fra Netflix-serien "Døde piger lyver ikke" bliver lavet om i forbindelse med, at Netflix har bestilt en tredje sæson af serien.

Foto: Lionel Bonaventure / AFP / Ritzau Scanpix

Den amerikanske leverandør af film og serier online Netflix laver en kontroversiel scene fra den populære serie "13 Reasons Why" fra 2017 om.

Serien, der har fået den danske titel "Døde piger lyver ikke", fortæller historien om en teenager, der tager livet af sig selv.

Den er baseret på en bog med samme titel og handler om hovedpersonen Hanna og forløbet op til, at hun begår selvmord.

I sidste del af første sæson er der en scene, som viser hovedpersonen, der tager livet af sig selv i et badekar.

Netflix har oplyst på Twitter, at det laver om på scenen fra den to år gamle serie på baggrund af råd fra "lægefaglige eksperter".

"Vi har hørt fra mange unge mennesker, at "13 Reasons Why" fik dem til at tale om svære problemstillinger som depressioner og selvmord og få hjælp - ofte for første gang."

"I forbindelse med at vi lancerer sæson tre senere denne sommer, har vi været meget opmærksomme på den igangværende debat," lyder det fra Netflix i en udtalelse.

Serien har fået kritik fra blandt andre det amerikanske Parents Television Council (Forældrenes tv-råd, red.), der mener, at serien glorificerer selvmord.

Forældrerådet har opfordret til, at serien bliver fjernet helt, men byder Netflix' tiltag velkommen.

I første sæson afleverer hovedpersonen en række kassettebånd til en ven. Båndene er samlet med til at beskrive, hvorfor hun tager sit eget liv.

Den anden sæson af serien blev udgivet i maj, og Netflix har bestilt en tredje sæson.

/ritzau/Reuters

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere