MediaWatch

Undersøgelse: Ældre Facebook-brugere deler mest fake news

Uafhængig af politisk overbevisning var ældre mennesker mere tilbøjelige til at dele falske nyheder på Facebook i perioden omkring det amerikanske præsidentvalg i 2016, viser undersøgelse.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Dado Ruvic

Mennesker, der er over 65 år, har størst tilbøjelighed til at dele falske nyheder på Facebook. Det skriver Politiken med henvisning til det amerikanske medie The Verge.

Konklusionen fremgår af en rapport fra Princeton University og New York University og baserer sig på data fra analyseinstituttet Yougov. Undersøgelsen, der tager sit udspring i brugeradfærd i perioden omkring det amerikanske præsidentvalg i 2016, viser, at 8,5 pct. af de undersøgte amerikanske brugere delte mindst ét link til et site med fake news. For republikanere var andelen 18 pct. og for demokrater 4 pct.

Og de ældre brugere var mest tilbøjelige til at dele falske nyheder. 11 pct. af personerne over 65 år delte den type indhold, viser undersøgelsen, mens den tilsvarende andel for de 18-29-årige var mere beskedne 3 pct.

"For mig er det ret slående, at forholdet gør sig gældende, selv når du kontrollerer for tilhørsforhold til partier eller ideologi. Det faktum, at det er uafhængigt af disse andre træk, er ret overraskende for mig. Det er ikke bare drevet af, at ældre mennesker er mere konservative," siger Andrew Guess, politisk forske hos Princeton University, til The Verge.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs