MediaWatch

Knudsen: Virale spiraler og misinformation udfordrer mediernes valgdækning

Medierne skal navigere i nyt farvand i den kommende valgdæking, hvor bl.a. robotter, der spreder falske nyheder på sociale medier, kan være en trussel mod den demokratiske debat, mener Lisbeth Knudsen, der samtidig opfordrer til fælles front mod misinformation.

Lisbeth Knudsen opfordrer til samarbejde i mediebranchen om at bekæmpe fake news. | Foto: Mandag Morgen

Medierne står med en ekstra udfordring i valgåret 2019, hvor fake news og orkestrerede debatter på sociale medier kan blive en faktor, der risikerer at skævvride den demokratiske debat - og mediernes dækning. Det mener chefredaktør for Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen, der samtidig opfordrer medierne til at stå sammen om at bekæmpe de falske nyheder, når de støder på dem.

"Der kan være falske påstande, der får lov til at køre i virale spiraler, hvor de bliver delt hurtigt og rigtig mange gange. Her er der behov for, at vi som professionelle medier går ind og standser de falske påstande ved at faktatjekke dem," siger Lisbeth Knudsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs