MediaWatch

Populær kendisblog lander nyt millionoverskud

Mascha Vang, der driver en af landets mest populære blogs, kom ud af 2017 med en et resultat på et millionbeløb. Det er tredje år i træk, hun har genereret millionoverskud.

Henrik Akselbo, adm. direktør i Bloggers Delight, og Mascha Vang, blogger og nu tidligere direktør i Blogly. | Foto: Tonny Jørgensen / PR

Den danske kendisblogger Mascha Vang har fortsat godt gang i sin blogvirksomhed. Sidste år genererede hun på sin egen blog knap 3 mio. kr. i bruttofortjeneste - en anelse lavere end de 3,2 året før - og et resultat før skat på 2,2 mio. kr. Det fremgår af årsregnskabet for hendes selskab, Mascha Vang ApS.

Årsresultatet efter skat endte på godt 1,7 mio. kr., hvilket også er en anelse mindre end de 2 mio. kr. i 2016. Det skal dog ses i lyset af, at både bruttofortjeneste og årsresultat blev mere end fordoblet i 2016 sammenlignet med året før, hvor Macha Vang brød med sit tidligere blognetværk Bloggers Delight for at stå på egne ben.

I samme forbindelse etablerede hun det konkurrerende blogselskab Blogly. Knap to år efter - i slutningen af 2017 - valgte Mascha Vang at sælge selskabet til netop Bloggers Delight, efter at være vokset til i alt 18 bloggere, heriblandt kendte navne som Julie Zangenberg, Claudia Rex, Ditte Julie Jensen og Annemette Voss. Købsprisen blev ikke offentliggjort. Mascha Vang begrundede salget med, at hun ønskede mere tid til at prioritere sin familie.

Indtægter fra annoncørsamarbejder

Hun er efterfølgende fortsat som blogger i Bloggers Delight regi og er i sig selv en væsentlig trafikmotor med mellem 250.000 og en halv million unikke læsere om måneden og godt 2,5 mio. sidevisninger ifølge hendes egne oplysninger. Samtidig driver hun maschavang.dk.

Det er godt 12 år siden, Mascha Vang indledte blev et kendt ansigt i offentligheden som realitydeltager i TV3-programmet Paradise Hotel i 2005. Siden har hun levet som professionel kendis og deltaget i adskillige realityprogrammer og altså opbygget en forretning på sine blogaktiviteter.

Den primære omsætning på maschavang.dk stammer fra annoncørsamarbejder, såsom Mascha Vangs ambassadørskab for skønhedsprodukter fra Swiss Clinic. Dertil kommer forskellige sponsorerede indlæg og bannerannoncer på bloggen. Sidstnævnte udgør en mindre del af omsætningen end sponseret indhold, men i kraft af bloggens relativt store trafik stadig giver polstring. Der kan være seks annoncer på hendes blog.

Derudover har hun for et par år siden lanceret flere skønhedsprodukter, men hvor meget indtægterne herfra fylder i regnskabet fremgår ikke.

Mascha Vang trækker ifølge regnskabet 2 mio. kr. ud i udbytte.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs