MediaWatch

Facebook: Vi vil ikke afgøre, hvad der er sandt og falsk

Facebook har fået megen kritik for at være platform for fake news. Og misinformation er et problem, mener selskabets nordiske kommunikationschef, men Facebook vil ikke afgøre, hvad der er rigtigt og forkert i enkeltsager.

/ritzau/Scanpix/Bax Lindhardt
Foto: Ritzau Scanpix/Bax Lindhardt

Facebooks rolle som platform for alskens indhold er blevet udsat for kritik den seneste tid – bl.a. med fake news og misinformation i centrum. Således kan kan man i martsudgaven af det amerikanske techmagasin Wired se en fotoillustration, der forestiller en forslået Facebook-stifter Marc Zuckerberg pryde forsiden.

Facebook har fået slag og i dagens udgave af Information opsummeres seks kritikpunkter af Facebook. Blandt dem er, at Facebook ikke er en neutral platform, selvom Facebook fremfører det, og at falsk indhold og misinformation i teorien kan få lige så fremtrædende en rolle i brugernes nyhedsfeeds som indhold fra anerkendte, redigerede medier.

Peter Münster, Facebooks nordiske kommunikationschef, anerkender i et interview med Information, at fake news er et problem – men Facebook vil ikke vælge, hvilke udlægninger af virkeligheden der skal have mest plads.

"Misinformation er et problem, og det hører ikke hjemme på Facebook. Men det er svært at få fjernet, for hvem skal afgøre, hvad der er sandt og falsk? Tag debatten om HPV-vaccinen: Du har to fløje, én som mener, at det er torskedumt at vaccinere, og én som mener, at det er torskedumt ikke at vaccinere. Og selv de lærde skændes om det. Vi vil ikke være dem, der går ind og afgør, hvad der er sand og falsk i sådan en sag. Og ingen ønsker vel, at vi påtager os den rolle," siger Peter Münster til Information.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere