MediaWatch

Interview: Forfatter langer ud efter internettets monopoler

Facebook, Google og Amazon har i løbet af ganske få år udviklet sig til at være monopoler på internettet, der tager brødet ud af munden på bl.a. medierne, uden der er blevet taget de nødvendige skridt for at regulere deres dominans, mener den amerikanske forfatter og professor Jonathan Taplin.

Foto: /ritzau/AP/Steven Senne

"Hvis ikke du ødelægger ting, så bevæger du dig ikke hurtigt nok," lyder et velkendt citat fra Facebooks stifter og direktør, Mark Zuckerberg.

Det stammer fra 2009, dengang Facebook kun var fem år gammel, og brugertallet "kun" havde rundet 300 millioner. Spol tiden otte-ni år frem, og Facebook er et selskab med godt 2,1 mia. brugere på verdensplan og en omsætning på godt 245 mia. kr. i 2017, hvoraf annonceindtægter udgør næsten det hele.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs