MediaWatch

DR henter ny dramachef hos TV 2

Executive producer i TV 2 Fiktion er ny dramachef i DR. Han skal sætte ny retning for DR Drama, siger kulturdirektør. Selv siger den nye dramachef, at første opgave bliver at skabe en ny organisation.

Foto: Michael Langhoff

39-årige Christian Rank er ny dramachef i DR. Han afløser Piv Bernth, der stoppede på posten 1. december for at starte produktionsselskabet Apple Tree Productions. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Christian Rank kommer fra en stilling som executive producer i TV 2 Fiktion, hvor han de seneste tre år bl.a. har arbejdet med serierne Rita og Norskov.

"DR's dramaserier er en hjørnesten i DR's public service-tilbud. De danske dramaserier har gennem de seneste mange år været i stand til at samle befolkningen om store historier om os selv og den tid, vi lever i, og jeg glæder mig til, at Christian Rank skal bygge videre på succesen, men også videreudvikle DR's stærke danske fiktionstilbud til en ny tid," udtaler DR's kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, i meddelelsen.

Ifølge Tine Smedegaard Andersen repræsenterer Christian Rank "nye kræfter, som vil sætte en ny retning for DR Drama" og samtidig videreføre det arbejde, som DR's dramaproduktioner har høstet stor anerkendelse for.

Første opgave er ny organisation

Selv mener Christian Rank, at det er "væsentligere end nogensinde før" at sikre, at DR fortsat kan bidrage med originale og vedkommende fiktionsfortællinger.

"Jeg har stor respekt for DR Dramas hidtidige succeser, og jeg er samtidig meget bevidst om, at det er nødvendigt at tænke i nye muligheder og løsninger, for at DR fortsat kan levere markante og relevante fortællinger til et bredt publikum," udtaler han.

Den første opgave, der venter ham er at skabe en ny organisation.

"Mit første fokus bliver at få skabt en ny stærk organisation i DR Drama, der skal deltage i udviklingen og produktionen af DRs fremtidige dramaserier," siger han.

Da Piv Bernth forlod DR, tog hun souschef Lars Hermann og de tre producenter Dorte Riis Lauridsen, Anders Toft Andersen og Karoline Leth med sig.

Christian Rank tiltræder som dramachef i DR 1. februar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs