MediaWatch

Britisk minister truer Facebook og Twitter med bøde

Selskaber bag sociale medier som Facebook og Twitter skal være hurtigere til at fjerne ekstremistisk indhold, ellers skal det være muligt at straffe dem over bl.a. skatten, mener britisk sikkerhedsminister.

Foto: /ritzau/AP/Noah Berger

Hvis ikke selskaber som Facebook, Twitter og andre sociale medier bidrager til den digitale kamp mod terrorisme og ekstremisme på internettet, skal de sanktioneres. Sådan lyder det i en udtalelse fra den britiske minister for sikkerhed, Ben Wallace, skriver The Guardian.

Ifølge ministeren er Storbritannien mere udsat i dag end i over 100 år, og landet er i fare for terrorangreb på grund af radikalisering og indhold på nettet. "Tålmodigheden løber hurtigt ud" over for internetselskaber, som sætter profit over offentlighedens sikkerhed, citerer The Guardian ham for at sige.

Ben Wallace kritiserer bl.a. it-selskaberne for ikke at tage ekstremistisk indhold ned, "så hurtigt det er muligt", og han mener ikke, at selskaberne er villige nok til at samarbejde med regeringen. Derfor bør politikerne overveje at bruge skatten som incitament for at få dem til at gøre mere. Eksempelvis ved at lægge en særskat ned over en del af selskabernes profit.

"Fordi indhold ikke bliver fjernet så hurtigt, som de (selskaberne, red.) kunne gøre det, er vi nødt til at afradikalisere folk, som er blevet radikaliseret. Det koster millioner. De (selskaberne, red.) kan ikke få lov til at slippe afsted med det, og vi bør se på alle muligheder - inklusiv skat," siger Ben Wallace, skriver The Guardian.

Udmeldingen kommer efter, at en undersøgelse, som parlamentet havde iværksat, i december rettede kritik mod Twitter og Facebook for ikke at have handlet tilstrækkeligt i forbindelse med russiske forsøg på at påvirke de politiske vinde i Storbritannien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs