MediaWatch

Britisk minister truer Facebook og Twitter med bøde

Selskaber bag sociale medier som Facebook og Twitter skal være hurtigere til at fjerne ekstremistisk indhold, ellers skal det være muligt at straffe dem over bl.a. skatten, mener britisk sikkerhedsminister.

/ritzau/AP/Noah Berger
Foto: /ritzau/AP/Noah Berger

Hvis ikke selskaber som Facebook, Twitter og andre sociale medier bidrager til den digitale kamp mod terrorisme og ekstremisme på internettet, skal de sanktioneres. Sådan lyder det i en udtalelse fra den britiske minister for sikkerhed, Ben Wallace, skriver The Guardian.

Ifølge ministeren er Storbritannien mere udsat i dag end i over 100 år, og landet er i fare for terrorangreb på grund af radikalisering og indhold på nettet. "Tålmodigheden løber hurtigt ud" over for internetselskaber, som sætter profit over offentlighedens sikkerhed, citerer The Guardian ham for at sige.

Ben Wallace kritiserer bl.a. it-selskaberne for ikke at tage ekstremistisk indhold ned, "så hurtigt det er muligt", og han mener ikke, at selskaberne er villige nok til at samarbejde med regeringen. Derfor bør politikerne overveje at bruge skatten som incitament for at få dem til at gøre mere. Eksempelvis ved at lægge en særskat ned over en del af selskabernes profit.

"Fordi indhold ikke bliver fjernet så hurtigt, som de (selskaberne, red.) kunne gøre det, er vi nødt til at afradikalisere folk, som er blevet radikaliseret. Det koster millioner. De (selskaberne, red.) kan ikke få lov til at slippe afsted med det, og vi bør se på alle muligheder - inklusiv skat," siger Ben Wallace, skriver The Guardian.

Udmeldingen kommer efter, at en undersøgelse, som parlamentet havde iværksat, i december rettede kritik mod Twitter og Facebook for ikke at have handlet tilstrækkeligt i forbindelse med russiske forsøg på at påvirke de politiske vinde i Storbritannien.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere