MediaWatch

Filmdelingstjeneste bliver nu blokeret i Danmark

Delingstjenesten Popcorn Time er i flere år blevet brugt af danskere til at se film og tv på nettet, mens rettighedshavere har kæmpet for at få den lukket ned. Nu har retten afgjort, at tjenesten skal blokeres.

Efter mislykkede forsøg er det nu besluttet, at filmdelingstjenesten Popcorn Time skal blokeres i Danmark. Det har retten på Frederiksberg tidligere på ugen slået fast i en dom, skriver Rettighedsalliancen.

Retten lagde til grund, at Popcorn Time kan sammenlignes med en medieafspiller, som EU-Domstolen for nylig har afgjort i sig selv stiller beskyttet indhold til rådighed.

"Det betyder, at Popcorn Time er ulovlig, og at de pågældende tjenester, der leverer indhold og data, skal blokeres. De vitale dele, der gør Popcorn Time funktionsdygtig, sættes dermed ud af kraft, og Popcorn Time vil dermed ikke længere kunne benyttes af danske brugere," skriver Rettighedsalliancen, der kalder dommen en milepæl i beskyttelse af produkter og rettigheder online.

"På den juridiske bane er det første gang, vi ser en retsafgørelse, der bestemmer, at et program i sig selv direkte krænker ophavsretten."

Rettighedsalliancen anmeldte Popcorn Time til politiet tilbage i 2015, men har efterfølgende ført en civil sag mod tjenesten for at få pålagt de danske teleselskaber at blokere tjenesten. Popcorn Time er en decentral tjeneste, brugerne benytter via et program på deres computer eller tv, hvor tjenesten så distribuerer indhold, der er hentet fra forskellige steder på nettet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere